PROGRAMES

Aqui podeu trobar l'informació de les nostres emissions

NOTÍCIES

Les últimes noticies relacionades amb el rock i el cine, les trobareu aqui

LLIBRES

Problemes per trobar una bona lectura? Aqui trobaràs algunes propostes interessants

QUÈ SE N'HA FET DE...

Si vols saber què ha passat amb alguns dels actors i actrius que veiem de petits i als que vas perdre la pista, clicka aqui i potser trobes la reposta...

13 de març 2013

6 - Què se n'ha fet de.... l'Emilio Estevez? (El Club de los Cinco, episodi 3)


Judd Nelson, Emilio Estevez, Ally Sheedy, Molly Ringwald y Anthony Michael Hall en 'El Club de los Cinco' (1985), de John Hughes.



Què se n'ha fet de l'amant dels esports Andrew Clark?

Continuem, aquesta setmana, rendint un merescudissim i grandissim homenatge a aquella pel·lícula que tots vam veure en algun moment de la dècada dels 80's: El club de los cinco.

En aquesta ocasió, li toca el torn al jove que semblava el noi ideal, el fill perfecte, el millor gendre que uns sogres podrien tenir, però, com tots sabem... no hi ha res perfecte!!
D'aqui que fos castigat per passar-se amb un dels seus companys de classe.

Es podria dir que tots els actors protagonistes han treballat després de sortir en aquesta mítica cinta (si..ho he dit bé... cinta), però, com hem vist (i com veurem en els propers dies) no han tingut la sort de fer-ho en pel·lícules o series exitoses.
Però si que es pot afirmar que, de tots ells, el que ha triomfat més en el cel·luloide ha estat el senyor Emilio Estevez.
El fill del gran Martin Sheen i germà del carismàtic Charlie Sheen, ha tingut més sort que els seus companys, tal i com veurem a continuació. Per ser fill de qui és? podria ser... però el temps també l'ha col·locat darrere les càmeres... amb un èxit notable de crítica i, a dia d'avui...ser fill d'una estrella es més un inconvenient que un avantatge

Ámb només 11 anyets es va posar davant d'una camera i amb 20 ja va apareixer a la seva primera serie. Però, a diferencia dels seus companys del 'club', la fama ja el va començar a abraçar amb Rebeldes, on va formar part del que s'ha conegut com "Brat Pack", amb actors com Tom Cruise, Patrick Swayze,  o Matt Dillon entre d'altres, per acabar explotant a la mítica cinta d'en John Hughes, un dels directors que millor va retratar (o ho va intentar) l'adolescencia americana del moment (sempre des d'una vessant una mica humorística).
En aquesta dècada també va començar a fer les primeres passes com a director.
Dels 80's, es poden destacar els següents films:

· Rebeldes (Francis Ford Coppola, 1983), amb Tom Cruise, Matt Dillon, Patrick Swayze, C. Thomas Howell, Ralph Macchio, Rob Lowe i Diane Lane.
· El club de los cinco (John Hughes, 1985), amb Molly Ringwald, Judd Nelson, Anthony Michael Hall i Ally Sheedy.
· St. Elmo, punto de encuentro (Joel Schumacher, 1985), amb Judd Nelson, Rob Lowe, Demi Moore, Andie MacDowell, Andrew McCarthy i Ally Sheedy. 
· La rebelión de las máquinas (Stephen King, 1986), amb Pat Hingle, el Comissari Gordon dels Batman d'en Tim Burton.
· Procedimiento ilegal (John Badham, 1987), amb Richard Dreyfuss, Forest Whitaker, Aidan Quinn i Madeleine Stowe. 
· Arma joven (Christopher Cain, 1988), amb Kiefer Sutherland, Charlie SheenJack PalanceLou Diamond Philips, Dermot Mulroney, Terence Stamp i Terry O'Quinn (el John Locke de Perdidos).

A la següent dècada, sobretot als primers anys, va tenir molta activitat protagonitzant diverses pel·lícules, acabant els ultims anys participant només en telefilms.
També es va engrescar a rodar un parell més de pel·lícules per continuar llaurant la seva tasca de director.
Dels prolífics 90's, es poden destacar:

· Intrépidos forajidos (Geoff Murphy, 1990), segona part d'Arma joven, amb  Kiefer Sutherland, Cristian SlaterJames CoburnLou Diamond Philips, Alan Ruck i Viggo Mortensen).
· Freejack (sin identidad) (Geoff Murphy, 1992), amb Anthony Hopkins, Mick Jagger i Rene Russo.
· Somos los mejores (Stephen Herek, 1992), amb Joshua Jackson. 
· En el punto de mira (John Badham, 1993), amb Richard Dreyfuss, Rosie O'Donnell, Miguel Ferrer i Madeleine Stowe. 
· Vuelven los mejores (Sam Weisman, 1994), amb Joshua Jackson. 
· El regreso de los mejores (Robert Lieberman, 1996), amb Joshua Jackson i David Selby (el mític Richard Channing de Falcon Crest). 

Amb el nou mil·leni, va deixar molt de banda la seva vessant actoral, ja que va participar en molt poques pel·lícules i es va limitar a fer alguna aparició esporàdica en series com Dos hombres y medio, protagonitzada pel seu germà Charlie Sheen, o El ala oeste de la Casa Blanca, protagonitzada pel seu pare Martin Sheen.

El que sí va fer va ser donar una gran empenta al seu paper de director, arribant a dirigir un parell de pel·lícules (que es comenten més avall) i episodis de diverses series.
Des del 2010 no hi ha constancia de cap trebal com a actor.

Tal i com s'ha comentat abans, ja des de ben jovenet va tenir la curiositat de veure què es podia sentir a l'altre banda de la càmara, i ho ha anar desenvolupant fins a dia d'avui, obtenint bones crítiques per les seves últimes obres.

Les pel·lícules que es poden destacar, dirigides per ell, son:

· Wisdom (1986), la seva primera pel·lícula, on actua amb el seu germà Charlie Sheen, Demi Moore i Tom Skerrit.
· Dos chalados y un fiambre (1990), on també actua amb Charlie Sheen.
· Guerra en casa (1996), on actua amb el seu pare Martin Sheen i Kathy Bates.
· Bobby (2006), pel·lícula que va tenir molt bona crítica per part dels experts, on actua amb actors com Laurence Fishburne (el Morpheo de Matrix), Heather Graham, Anthony Hopkins, Helen Hunt (protagonista de Mejor...imposible), Joshua Jackson, Ashton Kutcher, Shia LaBeouf (protagonista de la nissaga Transformers) i Lindsay Lohan.
· El camino (2010), pel·lícula ambientada al Camino de Santiago, on actua de nou amb Martin Sheen, amb la seva germana petita Renée Estevez, i els espanyols Ángela Molina i Simón Andreu.

Per acabar, us deixem una foto actual de l'Emilio Estevez, portant amb orgull els seus 50 anyets.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada